Tätning skorsten

Har du problem med en otät skorsten?

En rökkanal som inte är ordentligt tät ger en sämre funktion i kanalen och dessutom kan det leda till enorma risker. Med dåligt tätade skorstenar ökar bland annat hälsorisken – rökgaser kan sippra ut genom otätheterna och sprida sig in i bostaden eller vindsutrymmen, vilket kan vara väldigt skadligt. Dessutom ökar brandrisken. Vid en soteld så sprider sig elden snabbt genom springor och otätheter vilket gör att branden blir svårare att släcka, snabbare växer och snabbare når boytor.

En dåligt tätad skorsten kan med andra ord inte hantera en soteld lika bra som en välfungerande skorsten kan. Tätning av skorsten bör därför vara prioriterat för den som använder en kamin eller öppen spis.

Genom oss kan du få offerter på vad det kostar att täta skorsten och metoden anpassas efter den typ av eldstad du har för att ge bästa tänkbara skorstenstätning.

Vad innebär en tät skorsten?

En tät skorsten är mycket viktigt för att du på ett effektivt och säkert sätt ska kunna leda ut rök ur huset när du eldar. Om du ska installera en kamin i huset så är en tät skorsten en förutsättning för att du ska kunna påbörja ditt arbete. Sotaren underkänner eller godkänner din skorsten efter att ha kontrollerat att skorstenen och rökkanalerna är täta.

Hur tätar man rökkanalerna? 

Det här är ett jobb som är möjligt att göra själv, men som inte rekommenderas om du inte har rätt kunskaper. Investera istället i din egen säkerhet och se till att låta en professionell sotare göra jobbet.

Beroende på vad problemet är så använder sig sotaren av olika metoder för att täta kanalerna, exempelvis genom så kallad glidgjutning, som innebär att en tätningsmassa fäst längs hela skorstenens insida genom en gummikon som dras upp med ett rep. 

Skicka in din offert redan idag

Om du har problem med din skorsten eller behöver se till att få den godkänd för att installera en kamin i huset, så kan du använda vår kostnadsfria offertförfrågningstjänst här på sidan, för att hitta professionella och prisvärda sotare som kan täta skorstenen.

Ta några minuter åt att fylla i formuläret så återkommer snart upp till fem olika firmor med sina offerter till dig.

Våra senaste förfrågningar

 • Rolf bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Murning av skorsten för befintlig öppen spis.
  ca 4 m genom plåttak.
  Inklusive plåtarbeten.
 • Sanita bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej! Jag har köpt ett hus som är mer än 100 år och där det finns en vedspis, en bakugn och en öppen spis. Skulle vilja sota skorsten och göra besiktning av den, samt få rådgivning hur den gamla ungen fungerar så att det blir...
 • Robert bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Ny köpt hus Roslunds Väg 28, Hova . Befintliga multipanna/skortsten behövas inspektera och godkännas för ved eldning. FInns även oppetspis och imkanal kök
 • Siv bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Tre varv stenar som lossnat som sitter löst , frusit upp efter murning , och även sätta dit en krage , och ett galler som lossnat .
 • Goran bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Jag har nybyggt hus och funderar att bygga en skorsten. (Installera eller bygga en kamin) Jag behöver också få hjälp med att montera upp en tvärgående stege på taket.
 • Isabelle bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej det ryker in från min granne. Jag bor i ett radhus och varje gång grannen eldar i sin brasa luktar det hos oss.
 • Astrid bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Skorstenen I min sommarstuga är inte tät enl besiktning. Jag skulle vilja få prisuppgift på tätning av skorsten men också på vad det kan kosta att installera en kamin och om man då ändå måste täta etc. Dessutom fick jag nedslag på att jag inte...
 • Malin bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  Sotning och ev. provtryckning öppen spis.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.