Renovera, Reparera & Laga skorsten

Behöver du hjälp med att renovera, reparera och laga din skorsten?

Det blir allt populärare att rusta upp gamla skorstenar i våra hus. Att ha fungerande kaminer eller öppna spisar är trendigt och värdefullt – det skapar både mysig stämning och kan hålla nere uppvärmningskostnaderna.

Många gamla skorstenar är i behov av renovering eller reparationer för att fungera. Att laga en skorsten är inget man bör ge sig på själv, det ska utföras av en expert på området. Det finns en hel del faror när det kommer till att renovera skorsten eller reparera skorsten. Det är viktigt att ventilationsvägar och rökkanaler fungerar som de ska samt att skorstenen håller tätt och har rätt drag, annars kan röken sprida sig på fel sätt vilket kan vara farligt.

En renoverad skorsten är en klok investering. För att komma i kontakt med sotare eller hantverkare samt att få en som är expert på att laga, reparera eller renovera skorstenar kan du skicka en offertförfrågan och få ett kostnadsförslag från proffs på skorstensarbeten.

Hur går en skorstensreparation till?

Skorstenens uppgift är att se till att rökgaser, fukt och os leds ut ur huset. Den består ofta av flera olika kanaler som alla har sina särskilda användningsområden. Om skorstenen inte fungerar optimalt kan det få stora negativa konsekvenser, och därför bör skorstenen regelbundet ses över, sotas och repareras om några skador dyker upp.

Reparation av skorstenen kan vara mer eller mindre omfattande, beroende på vad det är som är fel. Det kan handla om att någon eller flera av rökkanalerna har blivit skadade eller att skorstenens behöver fogas eller muras om. 

Oavsett vad du har för problem med din skorsten så är det viktigt att du söker upp professionella reparatörer som har rätt fackkunskaper, istället för att ge dig på att fixa problemet själv.

Ta in offerter 

Det är enkelt att efterfråga offerter från flera skorstensentreprenörer direkt genom vår sida. Fyll bara i formuläret där du beskriver vad du behöver hjälp med och när, så kommer upp till fem professionella att kontakta dig med sina offerter.

Sedan är det bara för dig att välja den som kan erbjuda dig rätt hjälp till bäst pris och låta din skorsten repareras!

Våra senaste förfrågningar

 • Tony bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Sotare
 • Thomas bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Vill ha testat om det går om man far elda i vara två kakelugnar i huset på Sturup. Bredaviksvägen.
 • Malin bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Flytta braskamin
 • Joni bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Skulle vilja sota i köket på Restaurangen
 • Marcus bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Vi skulle behöva hjälp med att laga en skorsten som håller på att rasa i överkant samt täta kanalerna för att kunna använda befintlig vedspis samt koppla in en kamin (där det tidigare stått en).
 • Stefan bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  En provtryckning på öppen spis/eldstad i en villa.
 • Nina bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Öppna upp skorsten som är i väggen och har ej används .
 • Ole bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Sota skorsten - skorstensfejare ønskes på vores hus.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.