Renovera, Reparera & Laga skorsten

Behöver du hjälp med att renovera, reparera och laga din skorsten?

Det blir allt populärare att rusta upp gamla skorstenar i våra hus. Att ha fungerande kaminer eller öppna spisar är trendigt och värdefullt – det skapar både mysig stämning och kan hålla nere uppvärmningskostnaderna.

Många gamla skorstenar är i behov av renovering eller reparationer för att fungera. Att laga en skorsten är inget man bör ge sig på själv, det ska utföras av en expert på området. Det finns en hel del faror när det kommer till att renovera skorsten eller reparera skorsten. Det är viktigt att ventilationsvägar och rökkanaler fungerar som de ska samt att skorstenen håller tätt och har rätt drag, annars kan röken sprida sig på fel sätt vilket kan vara farligt.

En renoverad skorsten är en klok investering. För att komma i kontakt med sotare eller hantverkare samt att få en som är expert på att laga, reparera eller renovera skorstenar kan du skicka en offertförfrågan och få ett kostnadsförslag från proffs på skorstensarbeten.

Hur går en skorstensreparation till?

Skorstenens uppgift är att se till att rökgaser, fukt och os leds ut ur huset. Den består ofta av flera olika kanaler som alla har sina särskilda användningsområden. Om skorstenen inte fungerar optimalt kan det få stora negativa konsekvenser, och därför bör skorstenen regelbundet ses över, sotas och repareras om några skador dyker upp.

Reparation av skorstenen kan vara mer eller mindre omfattande, beroende på vad det är som är fel. Det kan handla om att någon eller flera av rökkanalerna har blivit skadade eller att skorstenens behöver fogas eller muras om. 

Oavsett vad du har för problem med din skorsten så är det viktigt att du söker upp professionella reparatörer som har rätt fackkunskaper, istället för att ge dig på att fixa problemet själv.

Ta in offerter 

Det är enkelt att efterfråga offerter från flera skorstensentreprenörer direkt genom vår sida. Fyll bara i formuläret där du beskriver vad du behöver hjälp med och när, så kommer upp till fem professionella att kontakta dig med sina offerter.

Sedan är det bara för dig att välja den som kan erbjuda dig rätt hjälp till bäst pris och låta din skorsten repareras!

Våra senaste förfrågningar

 • Kerstin bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  Sotning av en skorsten
  Allmän översikt
 • Ann bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Vill ha sotat i skorstenen.
 • Lisbeth bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har en stuga där skorstenens översta tegelstensrader har vittrat,fruset sönder . Behöver renoveras. Ev plåtsko?
 • teemu bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Går en stuga i nedre flåsjön med öppen spis och kamin.
  Vet ej när de är sotat
  Köpt två år sen.
  Finns ingen stege på taket.
 • Trang bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation
  fläkt behöver rengöras
 • Pernilla bad om offert för Hem & Trädgård
  Har nyligen installerat en braskamin o behöver få denna godkänd
 • Kurt bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har köpt fritidshus i Skebobruk och behöver åtgärda diverse punkter som gett eldningsförbud. Finns protokoll från sotaren daterat 2005.
 • Lena bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Kontrollera eventuellt läckage. vid läckage renovering av kanal till vedspis.. En kanal i skorstenen är idag ansluten till en kamin som idag fungerar och används. Ser fram emot en kontakt med er.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.