Renovera, Reparera & Laga skorsten

Behöver du hjälp med att renovera, reparera och laga din skorsten?

Det blir allt populärare att rusta upp gamla skorstenar i våra hus. Att ha fungerande kaminer eller öppna spisar är trendigt och värdefullt – det skapar både mysig stämning och kan hålla nere uppvärmningskostnaderna.

Många gamla skorstenar är i behov av renovering eller reparationer för att fungera. Att laga en skorsten är inget man bör ge sig på själv, det ska utföras av en expert på området. Det finns en hel del faror när det kommer till att renovera skorsten eller reparera skorsten. Det är viktigt att ventilationsvägar och rökkanaler fungerar som de ska samt att skorstenen håller tätt och har rätt drag, annars kan röken sprida sig på fel sätt vilket kan vara farligt.

En renoverad skorsten är en klok investering. För att komma i kontakt med sotare eller hantverkare samt att få en som är expert på att laga, reparera eller renovera skorstenar kan du skicka en offertförfrågan och få ett kostnadsförslag från proffs på skorstensarbeten.

Hur går en skorstensreparation till?

Skorstenens uppgift är att se till att rökgaser, fukt och os leds ut ur huset. Den består ofta av flera olika kanaler som alla har sina särskilda användningsområden. Om skorstenen inte fungerar optimalt kan det få stora negativa konsekvenser, och därför bör skorstenen regelbundet ses över, sotas och repareras om några skador dyker upp.

Reparation av skorstenen kan vara mer eller mindre omfattande, beroende på vad det är som är fel. Det kan handla om att någon eller flera av rökkanalerna har blivit skadade eller att skorstenens behöver fogas eller muras om. 

Oavsett vad du har för problem med din skorsten så är det viktigt att du söker upp professionella reparatörer som har rätt fackkunskaper, istället för att ge dig på att fixa problemet själv.

Ta in offerter 

Det är enkelt att efterfråga offerter från flera skorstensentreprenörer direkt genom vår sida. Fyll bara i formuläret där du beskriver vad du behöver hjälp med och när, så kommer upp till fem professionella att kontakta dig med sina offerter.

Sedan är det bara för dig att välja den som kan erbjuda dig rätt hjälp till bäst pris och låta din skorsten repareras!

Våra senaste förfrågningar

 • Jenny bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Skorstenen behöver sättas in nya rör till, (nu är det bara ett stort), vi vill sätta in en kamin.
 • Simon bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Vill få upp vår contura kamin. Nederdelen upp till övervåningen är klar men resterande rör samt skorstensdelen behöver komma upp. Den behöver sedan kontrolleras så vi kan få ett startbesked av kommunen.
 • Ricardo bad om offert för Hus & Fastighet - Sotare
  sotare
 • lars bad om offert för Bygg & hantverkare
  renovering av skorsten för att installera braskamin
  skorstenen är ca 10 meter murad på 30 talet eldad i till2000 rektangulär rökgång
 • Agnes bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej! Vi har ett nybygge och skulle vilja ha hjälp med att få ett godkännande på köksfläkts kanalen / köksfläkten inför besiktning.
 • Marianne bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har en öppen spis i Hede, Härjedalen där spjället är trasigt och ev.sprickor i muren / skorstenen som behöver lagas.
  Önskar offert på detta eller kontakt med firma som utför detta arbete
 • Johanna bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har flyttat in i hus och skulle vilja ha den öppna spisen besiktad, den har inte använts på 13 år, vet ej riktigt vad som krävs men vill helt enkelt kolla så vi kan använda den.
 • Håkan bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har fått eldningsförbud när det gäller vår skorsten den har en murad kanal från vedspis på 14x14cm 7,0m lång och den visar på ett läckage på 3,3 l/sm2 får vara 2,0l/sm2, sedan har vi även en braskamin med en kanal med omkretsen 68 cm och...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.