Mura skorsten

Behöver du hjälp med murning av skorsten?

Många hus är utrustade med dåliga eller bristande skorstenar. En skorsten har helt enkelt en begränsad livstid då den utsätts för mycket stryk med värme, blåst och allmänt oväder. Framförallt på äldre hus är det viktigt att se över sin skorsten, då en dålig skorsten kan vara direkt farlig att använda. Om man har en dålig skorsten behöver det inte betyda att man måste skaffa en ny. Ibland behöver man bara mura om skorstenen.

Att mura en skorsten blir oftast billigare än att skaffa en helt ny och genom att mura om skorstenen förlängs livslängden väsentligt. Om du söker efter en murare för skorsten så har du kommit rätt. Genom oss kan du få kostnadsförslag från olika murare som kan fixa din skorsten. Vi förmedlar bara professionella murare som gör fackmannamässiga jobb.

Det kan vara klokt att anlita en murare för skorstensjobb eftersom det kan vara farligt att ge sig på sådana arbeten själv.

Hur går det till att mura en skorsten?

Om vi pratar om att mura om en redan befintlig skorsten, så är det ett vanligt sätt att renovera och förlänga livslängden på skorstenen. Det första man gör är att besikta skorstenen och se vad som behöver bytas ut, exempelvis om fogar släppt eller om allt eller delar av murbruket behöver bytas ut helt.

Det handlar också om att välja rätt murbruk, som är av samma sort som den befintliga. Vanligt är att skorstenar är murade med massivtegel, som klarar frost bra.

Att mura om en skorsten kräver en hel del kunskap samt en del regler som måste följas, så är du lekman på området så bör du anlita en professionell yrkesperson för att utföra murningen.

Vad kostar det att mura om skorstenen?

Kostnaden för att mura om en skorsten beror dels på olika grundpriser hos olika utförare, men också på vilket material det handlar om, samt om du redan har materialet i din ägo eller om utföraren av murningen ska ordna det. Mängden material och tidsåtgång är andra faktorer som vägs in i priset.

För att få det allra bästa priset kan du med fördel använda vår offertförfrågningstjänst, där du tar in offerter från upp till fem olika företag samtidigt. Kom också ihåg att murning av skorsten ger dig rätt till ROT-avdrag (upp till 30 %) på arbetskostnaden.

Våra senaste förfrågningar

 • Matteus bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Skorsten i ett sekelskiftshus har inte varit använd på några år och idag är det eldningsförbud. Den skulle behöva provtryckas, sotas och om skador finns ska de åtgärdas.
 • Agnes bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Sotning kamin
 • Lena bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Installerat Keddy insats. Behöver godkännas
 • Kristina bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej!
  Vi har två skorstenar som behöver ses över och även få en huva på sig. Vi bor i Ingelstorp. Gör ni hembesök för offert eller hur går vi tillväga?

  Mvh,
 • Clas bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Förlängning av skorstenspipa (metallrör) ca 1,5 meter för täljstenskamin samt plåtarbeten till detta( huv) samt brygga för sotare.
 • Roland bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har en kyrkstuga i norrfjärden med en skorsten som sett sina bättre dagar. Murbruket har vittrat sönder 7 varv från toppen å ner. Tegelstenar ser hela ut från backen.
 • Mats bad om offert för Hem & Trädgård
  Sotning av 2 kanaler med insatsrör, som går till en kakel ugn och vedspis vill helst ha det gjort efter 8 september så jag hinner murra ditt rens stenarna igen i kakel ugnen innan vintern kommer. Får takstege/glidskydd monterat i veckan.
 • Håkan bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Spjället på öppna spisen står öppet och går ej att stänga. Behöver hjälp med att laga detta.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.