Renovera, Reparera & Laga skorsten

Behöver du hjälp med att renovera, reparera och laga din skorsten?

Det blir allt populärare att rusta upp gamla skorstenar i våra hus. Att ha fungerande kaminer eller öppna spisar är trendigt och värdefullt – det skapar både mysig stämning och kan hålla nere uppvärmningskostnaderna.

Många gamla skorstenar är i behov av renovering eller reparationer för att fungera. Att laga en skorsten är inget man bör ge sig på själv, det ska utföras av en expert på området. Det finns en hel del faror när det kommer till att renovera skorsten eller reparera skorsten. Det är viktigt att ventilationsvägar och rökkanaler fungerar som de ska samt att skorstenen håller tätt och har rätt drag, annars kan röken sprida sig på fel sätt vilket kan vara farligt.

En renoverad skorsten är en klok investering. För att komma i kontakt med sotare eller hantverkare samt att få en som är expert på att laga, reparera eller renovera skorstenar kan du skicka en offertförfrågan och få ett kostnadsförslag från proffs på skorstensarbeten.

Våra senaste förfrågningar

 • Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Takläggning & renovering av tak
  Anskaffning av tak stege o montering av stege o ett glid skydd , så anlägningen blir godkänd av sotaren. 1,5 plans hus i Helsingborg.
 • Gunilla bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Kontroll av braskamin och skorsten som är 30 år gammal i fritidshus
 • Carl Fredrik bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Behöver mura om en gammal skorsten på ett litet torp.
 • Billy bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej, jag har problem med min panna och skulle vilja få den och skorstenen sotad. Det blir inget drag i pannan längre så elden slocknar och det ryker in. I pannan har det blivit som tjära. När pannan är kall så är tjäran alldeles stenhård...
 • Emma bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Skorstenen är otät, läcker uppe på vinden. Rökkanalen behöver tätas. Ca 7 m lång, huset är en- och en halvplans. Utvändigt finns en ny skorstensplåt och skorstenshuv.
 • Rune bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  En till hälften utanpåliggande skorsten uppmurad av tegelsten. Har av sotare konstaterats ha defekt isolerat insatsrör. Har spruckit och isolering 'tittar fram' i rökgången. Vill få uppfattning om kostnad att göra ett utbyte av insatsrör samt få detta isolerat med vekulit.
  Skorstenen är kopplad till...
 • Lars bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Har 2 eldstäder, modell större, men det ryker in väldigt mycket. Finns fläkt på topp av skorsten, men det hjälper inte. Huset har mekanisk till- och frånluft
 • Ronny bad om offert för Hus & Fastighet - Kamin, kakelugn & skorsten
  Hej.
  Kan ni lämna pris på renovering av två pipor i en skorsten ca 6,5 meter hög? Den finns i Gävunda mellan Vansbo och Mora.
  Har pratat med sotaren som besiktigade skorsten och han säger att kanalerna är 140x140mm och att det kommer gå bra att stoppa...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.